Zorgbeveiliging

Beveiligers in de zorginstelling

Zorginstellingen zijn druk bezochte objecten met een open karakter. Naast de patiënten en medewerkers zijn er dagelijks bijzonder veel bezoekers die de zorginstelling betreden. Daarnaast is een zorginstelling een plek waar de kans op onenigheden groter is dan bij een ander object. Door stemmingswisselingen, verslavingsverschijnselen, agressie, vraagt een zorginstelling om een specifieke vorm van beveiliging. Voor zorginstellingen zijn er speciaal opgeleide beveiligers die precies weten hoe ze om moeten gaan met hevige emoties en omstandigheden. Deze beveiligers zijn noodzakelijk als het gaat om de beveiliging van een zorginstelling.

Welke zorginstelling?

Zorgbeveiliging is een bijzonder segment binnen de reguliere beveiliging. Zorgbeveiliging wordt o.a. ingezet bij ziekenhuizen, GGZ instellingen, daklozencentra’s, vluchthuizen, begeleid en beschermt wonen, verpleeghuizen, seniorencomplexen. Binnen de zorgbeveiliging is het erg belangrijk dat de beveiliger een groot inlevingsvermogen heeft. Tevens is het van belang dat de beveiliger een groot relativeringsvermogen heeft. Heftige situaties vereisen snel, adequaat handelen. De beveiliger moet in staat zijn om op een correcte manier om te gaan met mensen met een beperking. Daarom is het belangrijk om regelmatig evaluatiechecks toe te passen met opdrachtgevers. Regelmatig overleg draagt mede bij aan een goede, zorgvuldige dienstverlening. 

Zorgbeveiliging biedt vele voordelen

Zorgbeveiligers zijn vaak de eerste personen die in contact staan met bezoekers, patiënten en anderen die de zorginstelling bezoeken. Daarom is het belangrijk dat zorgbeveiligers het visitekaartje uitstralen van de zorginstelling. Klantvriendelijkheid, adequaat handelen, veiligheidsregels hanterend zijn 1 van de nog vele andere kwaliteiten die een zorgbeveiliger moet beschikken. Buiten klantvriendelijkheid en een representatieve, professionele uitstraling is het van belang dat de zorgbeveiliging toezicht houdt op in-uitgaande bezoekers, goederen, leveranciers. Zorginstellingen hebben namelijk ook te maken met het risico op diefstal, agressie. SecuMD Security  biedt een oplossing voor zorginstellingen. Hierin staat de veiligheid van de patiënten, medewerkers, bezoekers voorop. De werkzaamheden van SecuMD Security kan bestaan uit:

 • Toezicht houden bij in-uitgaande bezoekers,  goederen, leveranciers en anderen.
 • Bezoekers verwijzen naar de juiste afdeling van de zorginstelling of polikliniek.
 • Representatief visitekaartje voor de zorginstelling.
 • Controle rondes lopen in en om het pand. Met daarbij specifieke aandachtspunten.
 • Cameratoezicht houden.
 • Service verlenen bij parkeerinstallaties, zoals bijv. parkeerbonnen aanvullen, wisselgeld afroamen etc..
 • Toezicht houden bij de SEH.
 • Interveniëren bij agressie op zowel de SEH als op andere afdelingen.

Beveiliging op maat

De zorgbeveiligers van SecuMD Security zijn goed opgeleide zorgbeveiligers die beschikken over de gewenste, verwachte kwalificaties en competenties. Jaarlijks worden BHV en EHBO-diploma’s opnieuw getest. Zorgbeveiliging is niet zomaar beveiliging. Daarom is het belangrijk dat er in samenspraak met de zorginstelling, afhankelijk van de afdeling, een Veiligheidsplan wordt opgesteld. Aan de hand van het Veiligheidsplan worden de zorgbeveiligers klaar gestoomd om hun werk tot in de details te vervullen.

Neem vrijblijvend contact op met SecuMD Security

CONTACT MET SECUMD SECURITY

Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

Is het makkelijker dat wij bij u langskomen? Geen probleem!

Wij komen graag langs voor een vrijblijvend gesprek!

SecuMD Veiligheidsplan

Veiligheid, goede samenwerking en communicatie staan bij ons voorop!

 • 1
  Realistische schets

  Bij de start van elke beveiligingsvraag zal een realistische schets voorafgaan.

 • 2
  Samen aan tafel

  Nadat wij de beveiligingsvraag hebben bekeken krijgt u van ons een persoonlijk advies op maat.

 • 3
  SecuMD Veiligheidsplan

  In het SecuMD Veiligheidsplan worden alle voorbereidingen uitgewerkt. De beveiligingsvraag staat centraal en is ons vertrekpunt.

 • 4
  Passend team

  Wij stellen een passend team samen, een team dat aansluit bij de sfeer, wensen, soort opdracht. De juiste mensen op de juiste plaats!

 • 5
  Uitvoering SecuMD Veiligheidsplan

  Volgens het SecuMD Veiligheidsplan bereidt het team zich goed voor. Elke betrokken medewerker kent zijn locatie, verantwoordelijkheden.

 • 6
  Evaluatiecheck

  Het is belangrijk om na iedere dienst te evalueren of alles goed verlopen is.