BEVEILIGING

05 februari 2020

WELKOM IN ONZE WERELD

Wij nemen je graag mee in onze wereld. De wereld van beveiligers. De wereld waarin veel vraagstukken dagelijks centraal staan. Vraagstukken over veiligheid, gevoel van veiligheid, gedrag van mensen, analyseren van gedrag, inspelen op risico´s. Wegkijken is in ons werk geen optie! Beveiligers zijn mensen die elke dag in aanraking komen met situaties die niet iedereen meemaakt. Denk aan een  reanimatie, denk aan artiestenbegeleiding bij een event, denk aan controle op drugs bij bezoekers, denk aan agressie. Zoals je nu al leest maken beveiligers bijzondere, mooie momenten mee alsmede indrukwekkende en zelfs gevaarlijke momenten mee. Al deze ervaringen nemen de beveiligers einde van hun dienst mee naar huis. Je kan je voorstellen dat beveiligers behoorlijk brede schouders (figuurlijk gesproken hé) moeten hebben om dit elke dag te dragen.

WAT IS BEVEILIGING?

Wat is nu eigenlijk beveiliging? Beveiliging lijkt tegenwoordig op een verzamelnaam van heel veel verschillende dingen. Eigenlijk is het heel simpel. Beveiliging is het waarborgen van de veiligheid van bezoekers, klanten en anderen. Tegenwoordig zien wij op allerlei mogelijke locaties dat beveiliging aanwezig is. Bij de luchthavens, evenementen, ziekenhuizen, ggz-instellingen, PI, centra voor daklozenopvang, tbs-klinieken, meldkamers en nog veel meer. Je vraagt je eigenlijk meteen af, waarom is dat nodig? Ook dit is heel simpel. Plekken, gebouwen, locaties waar veel mensen komen en/of aanwezig zijn vormen tegelijk een bepaald risico. Denk aan risico´s zoals verdrukking bij evenementen, denk aan agressie, denk aan drugs, wapenbezit. Een hoop gekkigheid in onze mooie maatschappij. Door al deze aanwezige elementen is het belangrijk dat er toezicht is op deze risico´s. Beveiligers zijn o.a. de personen die trachten de veiligheid te waarborgen voor ieder van ons. Door risico’s te inventariseren, door adequaat te handelen, door aanhoudingen te doen indien dit nodig, samen te werken met o.a. politie proberen deze dappere toppers onze veiligheid te waarborgen.

“DAAR HEB JE ZE WEER”

Je bent vast wel eens op een evenement geweest. Vaak kom je bij de entree al beveiligers tegen. Beveiligers die de toegangscontrole, tassencontrole, controle op drugs uitvoeren. Hé, denk je vast  “daar heb je ze weer”, ja inderdaad. Gelukkig, daar heb je ze weer! Deze toppers proberen te voorkomen dat ongenodigde niet op het terrein komen. Deze toppers proberen ervoor te zorgen dat iedereen een leuk evenement kan beleven. Als je dan binnen bent bij het evenement kom je deze toppers wederom tegen op het terrein. Bezoekers die zich niet goed voelen kunnen rekenen op de hulp van de beveiligers en EHBO-ers. Opstootjes, vechtpartijen al deze situaties worden gecoördineerd door beveiligers. Maar, dat is nog niet alles. Bij evacuatie, bij brand of ongeval, ook dan kunnen wij rekenen op de aanwezigheid van de beveiligers. Dit is niet alleen bij evenementen maar ook bij ziekenhuizen, ggz-instellingen, luchthavens, stations en nog vele andere locaties.

VOEL JE VEILIG OP ALLE PLEKKEN

Waar vrije tijd wordt beleefd, waar feest wordt gevierd, waar gewerkt wordt, waar veel bezoekers samen komen om welke reden dan ook. Wij kunnen rekenen op de aanwezigheid van onze toppers. De werkzaamheden die toppers van de beveiliging uitoefenen. Kortom; beveiliging is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Door de aanwezigheid van beveiligers kan iedereen zich veilig voelen. Waar je ook naar toe gaat. De mensen die beveiliging vertegenwoordigen; BEVEILIGERS … TOPPERS zijn jullie! Tot op 1 van de vele locaties waar jullie werken 😉!

#secumdsecurity #beveiliging #beveiligers #event #evenementbeveiliger #evenementen #maatschappij #topperbeveiligers